futballisztika

FUTBALLISZTIKA

A nyolcaddöntők legjei

2018. július 05. - futballisztika

Már a nyolcaddöntőkön is túljutottunk a világbajnokságon, így ezt a nyolc mérkőzést is összegezhetjük. A legnagyobb meglepetést Oroszország és Svédország  nyolc közé kerülése jelentette, hiszen egyik válogatott sem brillírozott az elmúlt világbajnokságokon. A svédek továbbjutása a legmeglepőbb, hiszen most Zlatan Ibrahimovic nélkül jutottak olyan messze, mint vele sohasem. Az oroszoktól azért volt némi esély a meglepetésre, hiszen a házigazda sokszor pluszenergiákhoz jut a saját szurkolói előtt. De nézzük, hogy számunkra mik voltak a nyolcaddöntők legjei!

A legtöbbet futó játékos:

Aleksandr Golovin 16 kilométert futott a spanyolok ellen, ami még akkor is iszonyatosan nagy szám, ha mindezt 120 perc alatt tette meg. A CSKA Moszkva játékosát egyébiránt már számos európai sztárcsapattal hírbe hozták, többek között a Juventusszal is. 

A legszebb gól:

Benjamin Pavard gólja az argentínok ellen

A legtöbbet passzoló játékos:

Sergio Ramos az oroszok ellen 184-szer próbálkozott passzal, és 174-szer pontosan is tette mindezt. Annak ellenére kiemelkedő adat, hogy szintén hosszabbítás után alakult ki ez a szám, hiszen a többi mérkőzésen már feleennyi passzal is első lehetett bárki.

A legszebb csel:

Neymar csele Mexikó ellen

A legtöbb labdaszerzés:

Bár Mário Fernandes (CSKA Moszkva) 13-szor szerzett labdát a spanyolok ellen, ebből két alkalommal a hosszabbításban, így ez az elismerés a svéd Viktor Claessont (Krasznodar) illeti, aki 90 perc alatt 12-szer szerzett labdát a svájciaktól.

A legnagyobb védés:

Jordan Pickford (Everton) védése Kolumbia ellen. Szerencsétlenségére nem sokat ért, hiszen a védésből szöglet, a szögletből gól lett, így a figyelem gyorsan Yerry Mina góljára terelődött. Azért Pickford a 11-eseknél is odatette magát, és Carlos Bacca büntetőjének védésével nagyban hozzájárult az angol továbbjutáshoz.

A legtöbbet és a legpontosabban passzoló csapat:

Spanyolország 1115-ször próbálkozott meg passzal, amiből 1008 pontos is volt, így 90,4%-os pontossággal passzoltak Ramosék. Persze, valószínűleg ezt a címet inkább elcserélték volna a továbbjutásra.

A legnagyobb kapushiba:

Jan Vertonghen (Tottenham) ívelt fejesgólja a japánok ellen, amit Elji Kawashima csúnyán elnézett. Talán nem véletlen, hogy a 35 éves hálóőrnek nincs most csapata, hiszen a francia másodosztályú Metznél szerződést bontott a VB előtt. Kawashima pályafutása alatt 379 mérkőzésen 527 gólt kapott, és hiába sikerült európai csapatokhoz szerződnie (Metz, Dundee United, Standard Liége, Lierse), maradandót nem sikerült alkotnia.

 A legunalmasabb mérkőzés:

A spanyol-orosz meccs passztérképe többet mond minden szónál. A spanyolok az orosz kaputól nagyon távol alakítottak ki meddő mezőnyfölényt, és általában Akinfejevtől 20-25 méterre már megállt a tudományuk.

spainrus.jpg

A legszebb akció és a legizgalmasabb mérkőzés:

A Belgium-Japán mérkőzés szinte minden gólja szépségdíjas volt, de az utolsó belga gól egy kevés húzásból összehozott mesteri kontra eredményeként született. Courtois egy lehúzott szöglet után indította De Bruyne-t, aki egy hosszú labdavezetés után kitette a labdát Meuniernek, akinek a beadását Lukaku átlépte, így Chadli tisztán az üres kapuba lőtt a hosszabbítás utolsó percében.

 

 írta: Villányi Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://futballisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr3214093799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása