futballisztika

FUTBALLISZTIKA

5543 perc

2018. július 13. - futballisztika

5543 perc, ami még könnyen lehet 5633 vagy 5663 perc is. Eddig 5543 percet játszott Ivan Rakitic az idei szezonban ha összegezzük az FC Barcelonában és a horvát válogatottban játszott perceit, és még hátravan a világbajnokság döntője, ahol a középpályás szintén érdekelt lesz. 55 meccsen lépett pályára a klubjában, és 15 mérkőzést játszott címeres mezben, így 1 év alatt összesen 92,4 órát töltött a pályán, ami 3,8 napot jelent. Nála többet nem volt egy topjátékos sem játékban. Hihetetlen számok, csak összehasonlításképpen a franciák oldalán a hasonló poszton játszó, és ugyanúgy meghatározó szerepet betöltő Paul Pogba összesen 49 meccset és 3813 percet töltött a gyepen a most véget ért szezonban, ami 63,6 órát és 2,6 napot jelent. Több mint 1 nappal játszott kevesebbet Rakiticnél. 

Ráadásul Ivan Rakitic az angolok elleni elődöntő előestéjén betegen feküdt a hotelszobájában, saját elmondása szerint:

"Majdnem 39 fokos lázam volt a meccs előtti este. Feküdtem az ágyban és próbáltam erőt gyűjteni, hogy tudjak játszani az elődöntőben. Ha a fináléban egy lábbal kellene játszanom, akkor úgy lépnék pályára."

Az alábbi képen pedig Ivan Rakitic az angolok elleni mérkőzés hosszabbításának utolsó perceiben:

raki.jpg

Persze van benne szándék az időhúzásra, tördelni a játékot, tudja ő jól, hogy egy kis kakaskodás az ő malmukra hajtja a vizet, de egy fárasztó szezon után, egy betegen lejátszott meccs hosszabbításának végén is pontosan tudja, hogy meddig mehet el a viaskodásban. És ez az, ami miatt a horvátok döntőt játszanak: tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy mikor mit kell tenniük a pályán, és mindezt hihetetlen fanatizmussal teszik. Félreértés ne essék, szinte minden topjátékos egy fárasztó klubszezon után, kizsigerelve érkezett a VB-re. Éppen ezért is van az olyan összetevőknek nagy jelentősége, hogy mennyire egységes egy csapat, és mennyire hisznek egymásban és a csapatukban a játékosok. Anglia és Uruguay szintén nagyon erős volt mentálisan, így nem csoda, hogy messzire jutottak, de a gyengébbnek tartott oroszok és svédek is tovább voltak versenyben - a nagyfokú fegyelmezettség és a precíz csapatjáték elegyével-, mint a nagy esélyesnek kikiáltott Németország és Spanyolország, akiket morális problémák bomlasztottak a torna előtt. Bár a horvátoknál is volt személyi probléma a világbajnokság alatt, hiszen Nikola Kalinicet hazaküldték az első csoportmeccs után, mégis az volt az ember érzése, hogy inkább a hasznukra vált ez az affér, és még egységesebbé váltak azzal, hogy kilökték maguk közül azt, aki a saját érdekeit a csapaté elé helyezte. A hit és a kitartás sokmindenre képes, akár még arra is, hogy 9 nap alatt lejátszott három 120 perces csata után is megnyerd a következő meccsedet, akár hosszabbítás után is...

 

 írta: Villányi Gergely

A bejegyzés trackback címe:

https://futballisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr7314110133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása